Coachtraject

Welles – nietes…
Het ligt niet aan mij. Als jij nou eens zou veranderen. Het gebeurt zoals ik het wil en niet anders. Zoek het uit. Ik doe niet meer mee. Jij wilt ook altijd gelijk hebben. Je luistert niet naar me.

Meningsverschillen verzanden vaak in dit soort zinnen.
Je houdt allebei vast aan je eigen standpunt. Luisteren om te begrijpen lukt niet meer. In je hoofd ben je bezig met je antwoord. De een maakt ruzie over verschillen en gaat vechten, de ander ontwijkt of negeert en slaat op de vlucht. Je kunt elkaar kwijtraken op die manier. Ook al ga je samen ‘gewoon’ door. Je kunt elkaar weer terugvinden door te beginnen met luisteren. Maar in een spannende situatie lukt dat vaak niet. Je emotie zit in de weg.

Of je nu vecht of op de vlucht slaat, bereik je daarmee wat je wenst?  Waarschijnlijk niet.

Als je dit herkent; het kan anders. Ook voor jou en je partner.
Soms heb je daarbij de ogen en oren van iemand anders nodig die diepgaand kan luisteren zonder partij te kiezen. De aanwezigheid van iemand die je jezelf en de ander leert accepteren in wie je bent en hoe je de dingen doet. Je wordt werkelijk gehoord. Je hoort wat er in je partner omgaat. De verbinding wordt hersteld. Het brengt openheid, duidelijkheid, vrijheid, lucht en innerlijke rust. Er komt een oplossing. Een win-win situatie, iets wat onmogelijk leek, wordt mogelijk.

Hoe
Dat kun je bereiken met een coachtraject. Of je partner nu mee wil doen of niet. Als jij verandert, verandert de verhouding tussen jullie. Grote kans dat het je partner ook in beweging brengt.
Tijdens een coachtraject beginnen we met een individuele coachwandeling. Daarin nemen we ruim de tijd voor je situatie, voor wat je dwars zit, wat je wenst. We onderzoeken vervolgens je sterke punten. Wie ben je in je kracht? En wat houd je eventueel tegen? Hoe kom je verder. We brengen de relevante knelpunten in kaart, en gaan daarmee aan de slag. Zie ook de ‘inventarisatie‘.

We bespreken hoe je vanuit je kracht kunt communiceren op een manier die verbindend werkt.Je ontvangt praktisch uitvoerbare handvatten en begeleiding om die te leren toepassen in jullie specifieke situatie.

Het aantal sessies en de investering is onder andere afhankelijk van de vraag of je dit proces alleen aangaat of samen.

RESULTAAT

  • duidelijkheid over wie waar voor verantwoordelijk is, op de zaak en thuis
  • je kunt je partner op een open en verbindende manier aanspreken
  • je leert gezamenlijk draagvlak creëren bij lastige beslissingen
  • duidelijke afspraken over werk- en privétijd
  • tijd voor jezelf
  • ontspanning
  • tijd samen met je partner en gezin
  • grip op je leven
  • plezierig samenwerken en –leven, met behoud van het opgebouwde gezamenlijke kapitaal, materieel en immaterieel

Wanneer dat laatste een gepasseerd station blijkt te zijn, dan zal begeleiding helpen voorkomen dat jullie in een bitter gevecht terechtkomen.

Bel of mail me voor meer informatie: 06-23657761

 

Terug naar aanbod overzicht