testemonials

PRIVACY
Veiligheid, vertrouwen en bescherming van je privacy is noodzakelijk om je kwetsbaar op te kunnen stellen en te kunnen werken aan kwetsbare zaken. Om die reden vind je hieronder  testemonials met alleen initialen.


We stonden op het punt om te scheiden

Het enige dat ons tegenhield was de enorme catastrofe die dat zou geven, vooral financieel. We wilden geen van beide de zaak opgeven. M’n partner uitkopen was geen optie. Het zou het einde van de zaak betekenen. Samenwerken zagen we niet meer zitten. Ik wist niet meer hoe het verder moest, was ziek van de stress. Ik had er geen geloof meer in.

Marjolein hielp ons naar elkaar te luisteren, met elkaar te praten. Ik kon eindelijk duidelijk maken wat ik bedoel zonder die voortdurende conflicten.  Haar begeleiding maakte dat ik weer mogelijkheden zag in plaats van al dat ‘niet’ waar we in vast waren komen te zitten. We werken nu op een andere manier samen, het loopt weer. Ik doe in m’n vrije tijd meer dingen voor mezelf. Ik ervaar weer vrijheid. Dat had ik twee maanden geleden niet kunnen denken. 

N.K.


De kracht van een wandelcoach…

Niets gebeurt zomaar, alles heeft een reden en is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op de dag dat ik aan Marjolein Engbers en haar wandelcoaching dacht, belde zij mij op om te vragen hoe het met me was, die dag, 2 maanden na het overlijden van mijn man. Dit is mijn kans!

Een week met Marjolein op de Belalp in Zwitserland heeft mijn leven verrijkt en mij meer kracht gegeven dan ik voor mogelijk had gehouden. Zij is een vrouw waar ik me direct bij op mijn gemak voel, ik heb me die week volledig open gesteld, mijn kwetsbaarheid werd beloond met inlevingsvermogen en een onvoorwaardelijke steun. Marjolein wist mijn kern te raken, hoorde achter mijn woorden mijn roep om hulp en zag mij wie ik ben, en coachte mij (soms genadeloos treffend) door mijn verdriet en hulpvraag heen. Antwoorden zocht ik, en vond ik die week, daar in de schoonheid van de Belalp en de weldadige aanwezigheid van Marjolein, die tijdens die week voor mijn gevoel soms in mijn huid kroop en met me mee leefde, dacht en voelde. Het werd een gedenkwaardige week, waarin ik tot ver boven mijzelf ben uitgestegen, ik heb letterlijk de top bereikt en heb daar zo intens van genoten! Met Marjolein niet alleen als coach aan mijn zij, maar ook als kenner van de bergen, de dieptes en uitdagingen van het leven en vooral als mens, die zoveel liefde, steun, humor en kracht heeft te geven. Marjolein gebruikt naast haar eigen kracht ook de kracht van de omgeving van de Belalp en benut elk stukje, elk moment, elke mogelijkheid. We hebben gepraat, gehuild, gelachen en gewandeld. Wat een fantastische ervaring!! Dit zou iedereen zichzelf kado moeten doen, gewoon om eens te ervaren hoe het is om volledig tot jezelf te komen in een prachtige rustgevende en stimulerende omgeving, met Marjolein naast je die jou centraal stelt en je iets geeft wat tot ver in je leven zijn sporen zal nalaten. Marjolein, bedankt!!

L. J.


Wandelcoaching in Nederland
Door de persoonlijke aanpak van Marjolein kwamen we al snel tot de kern van wat mij bewoog, wat me remde en wat ik wilde in leven en werk. Ik heb ingezien dat ik niet alleen profijt heb van een aantal sterke punten die ik heb, maar dat ik deze juist ook kan inzetten in mijn werk. Gek genoeg had ik eerder nog nooit op die manier naar mezelf gekeken! Door dit inzicht heb ik me op onze zaak veel beter kunnen profileren en doe ik nu dingen die daar goed bij aansluiten. Hierdoor voel ik me stukken beter op mijn werk maar uiteraard ook privé en kijk ik met vertrouwen naar de toekomst. Marjolein heeft een hele belangrijke rol gespeeld in het verkrijgen van dat vertrouwen en daarmee heeft ze me iets heel waardevols meegegeven voor de toekomst. Tenslotte ben je in leven en werk je eigen instrument om er iets van te maken!”

A.M.


Wandelcoaching in Zwitserland

Ik voelde de behoefte om gedurende een langere periode bezig te zijn met een aantal thema’s uit mijn leven. Daarom ging ik onder leiding van Marjolein een wandeltraject op de Belalp in Zwitserland aan. Ik kan zeggen dat ik nu veel steviger in mijn schoenen sta!

Het wandelen in het prachtige berglandschap bleek voor mij een heel goed hulpmiddel in het kijken naar grote en kleine hobbels in het dagelijkse leven. Met behulp van Marjolein heb ik een aantal ‘lastige’ thema’s in mijn bestaan op een positieve manier kunnen uitwerken. Marjolein gaf me daarbij hele bruikbare inzichten mee.

Het was voor mij een weldaad dat ik die aandacht eens helemaal voor mezelf kreeg. Marjolein wist een sfeer van rust en aandacht te bevorderen, zodat het heel veilig was om bij persoonlijke vragen stil te staan. Ik denk met veel plezier terug aan een heerlijke week.  Daarnaast heb ik er een heerlijke ontspannen vakantiegevoel aan over gehouden. Veel dank aan Marjolein!  

D. H.