top of page
Referenties

De training verbindende communicatie is de afgelopen jaren bij Alrijne zorggroep een groot succes. Deze biedt een krachtig en eenvoudig communicatiemodel om tot een goede samenwerking te komen. Daarmee is het een goed hulpmiddel om de ambities van Alrijne te realiseren. In het bijzonder de ambities “Zorg met oprechte aandacht voor de mens” en “We zorgen goed voor onze collega’s”.


Yolande Schutte en Conny Vet,  Opleidingsadviseurs Alrijne Zorggroep

 _________________________  ME  _________________________

Marjolein is iemand die zelf het verbindend communiceren in praktijk weet te brengen. Ik heb haar leren kennen als een krachtige vrouw met humor en een toegankelijke en oprecht belangstellende persoonlijkheid. De mensen die ze ontmoet treedt ze onbevooroordeeld tegemoet. Zorgvuldig bereid ze haar lessen voor en ze verdiept zich in de belevingswereld van haar toehoorders. Daardoor kan zij in haar lessen goed ingaan op concrete vraagstukken van de deelnemers op het gebied van communicatie. 
Door Marjoleins professionele luisteren en doorvragen heeft ze mij geholpen om mijn vertrouwen te hervinden na een grote tegenslag. Dit vertrouwen gaat veel dieper dan "alles komt goed" en is onafhankelijk van of iets lukt of niet. De verbindende communicatie, die ik van haar heb geleerd, is een verrijking in mijn leven.

 

drs. Elke Herlaar, teamleider geestelijke verzorging, activiteitenbegeleiding en ethicus

 _________________________  ME  _________________________

Iedereen heeft soms een luisterend oor nodig die er alleen voor jou is en het beste voor jou wil. Met je meedenkt en je leert te luisteren naar wat jij nodig hebt. Marjolein is voor mij dat luisterende oor en mijn coach om bij mezelf te blijven. Bij Marjolein voelde ik me direct op mijn gemak en dankzij haar doortastendheid en geduld heb ik de helderheid gekregen waar ik naar op zoek was. Ik ben haar heel dankbaarheid voor de stappen die ik in mijn ontwikkeling heb kunnen zetten zonder de verbinding met anderen te verbreken.
 

Nieske Lith,  Eigenaar NL Personal  https://nlpersonal.nl

 _________________________  ME  _________________________

Ik heb meerdere trainingen van Marjolein gevolgd, waaronder de training “Verbindend Communiceren”. Veel geleerd over mijn eigen behoeften en hoe daar op een verbindende manier woorden aan te geven. Waardevol! Zowel zakelijk als privé heb ik veel profijt van de inzichten die ik tijdens de trainingen van Marjolein heb opgedaan. Ook als coach is ze steengoed!
 

Marjolein Beusmans-Verwijs, oprichter van KeyWie  https://keywie.nl  (executive) coaching voor Midlife Professionals

 _________________________  ME  _________________________

Het is een genoegen om met Marjolein samen te werken en te zien hoe zij geweldloze communicatie kan uitdragen. Zij doet dat met vakmanschap, passie én gastvrijheid. Je voelt je thuis in trainingen bij Marjolein en in die setting komen de mooiste inzichten tot leven. 
 

Corinne Lemkes, MfN Registermediator

 _________________________  ME  _________________________


Met het idee "voorkomen is beter dan genezen" en om de kwaliteit van onze samenwerking verder te verbeteren zijn we naar Marjolein gestapt en zij heeft ons erg goed geholpen. Ze stelt op een rustige manier open vragen en verbindt het praktische met het emotionele en spirituele. Ze gaf ons beiden daarbij veel ruimte om dingen goed onder woorden te kunnen brengen. Haar werkwijze is heel intuïtief en voelde heel erg afgestemd op ons. Ook zorgt ze voor een veilige, prettige sfeer. Het feit dat er ruim de tijd genomen wordt voor een sessie, maakt dat je dingen echt dieper kunt onderzoeken. We zijn nu zelf aan de slag met de opgedane inzichten en mochten we in de toekomst ergens tegenaan lopen qua samenwerking dan zullen we Marjolein zeker benaderen.
 

Henriëtte Olland & Thomas Spijkerman,  HeelalBV  https://heelalbv.eu  Handelshuis voor fantasie en troost

 _________________________  ME  _________________________


Ik heb Marjolein zowel individueel als in groepsverband mee mogen maken. Daarin heb ik haar leren kennen als een zeer warme en empathische persoonlijkheid die gelijk zorgt voor een veilige sfeer waarin alles besproken kan worden. Door de gesprekken en de trainingen heb ik inzichten gekregen die ik nu nog op dagelijkse basis toe pas. Haar passie voor verbindend communiceren kan ze met enthousiasme overbrengen waardoor je zelf staat te trappelen om het ook toe te gaan passen. 
Haar trainingen en begeleiding zou ik voor iedereen aanraden!

 

Steven Goudsbloem, Goudsbloem Performance Coaching 

 _________________________  ME  _________________________

Jarenlang had ik het idee dat ik zaken zoveel mogelijk zelf, of samen met familie en vrienden, moest oplossen. Toch heb ik gemerkt dat het belangrijk is stil te staan bij levensvragen en ingrijpende gebeurtenissen. Marjolein kan heel goed analyseren. Ze hielp me om basale vragen van bijzaken te onderscheiden, wat belangrijke inzichten oplevert. 
Door ‘Verbindende Communicatie’ heb ik geleerd om emoties te zien als signalen van onderliggende behoeften. Hierdoor leerde ik de schuld niet bij de ander te leggen, maar helder te zijn over wat ik nodig heb. Daardoor heb ik de verbinding met de ander behouden. Ik kwam er daarbij achter dat wat ik dacht dat mijn zwaktes waren, juist mijn sterke punten blijken te zijn. In mijn werk heb ik meer rust. Ik kan veel beter m’n grenzen trekken en aangeven. Ik durf de vrijheid te nemen om dingen op mijn eigen wijze aan te pakken. Ik voel me gelukkiger!

 

Dinka den Hollander, verpleegkundige en lid commissie Ethiek

 _________________________  ME  _________________________

Luisteren kan jij onvoorstelbaar goed Marjolein! 
Marjoleins luisterend oor is een warme uitnodiging om spontaan naar buiten te laten stromen wat in mij aanwezig is. En dat krijgt dan bijzondere aandacht van haar en van mezelf. Werkt wonderbaarlijk. Ik ontdek wie ik in wezen ben en kan tegelijk toejuichen dat ik helemaal mag zijn wie ik ben.

 

Bernadette Drees

 _________________________  ME  _________________________

 

We stonden op het punt om te scheiden. Het enige dat ons tegenhield was de enorme catastrofe die dat zou geven, vooral financieel. We wilden geen van beide de zaak opgeven. M’n partner uitkopen was geen optie. Het zou het einde van de zaak betekenen. Samenwerken zagen we niet meer zitten. Ik wist niet meer hoe het verder moest, was ziek van de stress. Ik had er geen geloof meer in.
Marjolein hielp ons naar elkaar te luisteren, met elkaar te praten. Ik kon eindelijk duidelijk maken wat ik bedoel zonder die voortdurende conflicten.  Haar begeleiding maakte dat ik weer mogelijkheden zag in plaats van al dat ‘niet’ waar we in vast waren komen te zitten. We werken nu op een andere manier samen, het loopt weer. Ik doe in m’n vrije tijd meer dingen voor mezelf. Ik ervaar weer vrijheid. Dat had ik twee maanden geleden niet kunnen denken.  

 

Nico S. ondernemer

 _________________________  ME  _________________________

 

Door de persoonlijke aanpak van Marjolein kwamen we al snel tot de kern van wat mij bewoog, wat me remde en wat ik wilde in leven en werk. Ik heb ingezien dat ik niet alleen profijt heb van een aantal sterke punten die ik heb, maar dat ik deze juist ook kan inzetten in mijn werk. Gek genoeg had ik eerder nog nooit op die manier naar mezelf gekeken! Door dit inzicht heb ik me op onze zaak veel beter kunnen profileren en doe ik nu dingen die daar goed bij aansluiten. Hierdoor voel ik me stukken beter op mijn werk maar uiteraard ook privé en kijk ik met vertrouwen naar de toekomst. Marjolein heeft een hele belangrijke rol gespeeld in het verkrijgen van vertrouwen en daarmee heeft ze me iets heel waardevols meegegeven voor de toekomst. Tenslotte ben je in leven en werk je eigen instrument om er iets van te maken!” 


Annemarie M.

 _________________________  ME  _________________________

De kracht van een wandelcoach in Zwitserland…
Op de dag dat ik aan Marjolein Engbers en haar wandelcoaching dacht, belde zij mij op om te vragen hoe het met me was, die dag, 2 maanden na het overlijden van mijn man. Dit is mijn kans! 
Een week met Marjolein op de Belalp in Zwitserland heeft mijn leven verrijkt en mij meer kracht gegeven dan ik voor mogelijk had gehouden. Zij is een vrouw waar ik me direct bij op mijn gemak voel, ik heb me die week volledig opengesteld, mijn kwetsbaarheid werd beloond met inlevingsvermogen en een onvoorwaardelijke steun. Marjolein wist mijn kern te raken, hoorde achter mijn woorden mijn roep om hulp en zag mij wie ik ben, en coachte mij (soms genadeloos treffend) door mijn verdriet en hulpvraag heen. Antwoorden zocht ik, en vond ik die week, daar in de schoonheid van de Belalp en de weldadige aanwezigheid van Marjolein, die tijdens die week voor mijn gevoel soms in mijn huid kroop en met me mee leefde, dacht en voelde. Het werd een gedenkwaardige week, waarin ik tot ver boven mijzelf ben uitgestegen, ik heb letterlijk de top bereikt en heb daar zo intens van genoten! Met Marjolein niet alleen als coach aan mijn zij, maar ook als kenner van de bergen, de dieptes en uitdagingen van het leven en vooral als mens, die zoveel liefde, steun, humor en kracht heeft te geven. Marjolein gebruikt naast haar eigen kracht ook de kracht van de omgeving van de Belalp en benut elk stukje, elk moment, elke mogelijkheid. We hebben gepraat, gehuild, gelachen en gewandeld. Wat een fantastische ervaring!! Dit zou iedereen zichzelf cadeau moeten doen, gewoon om eens te ervaren hoe het is om volledig tot jezelf te komen in een prachtige rustgevende en stimulerende omgeving, met Marjolein naast je die jou centraal stelt en je iets geeft wat tot ver in je leven zijn sporen zal nalaten. Marjolein, bedankt!! 


Laura
 

 _________________________  ME  _________________________

Ik voelde de behoefte om gedurende een langere periode bezig te zijn met een aantal thema’s uit mijn leven. Daarom ging ik onder leiding van Marjolein een wandeltraject op de Belalp in Zwitserland aan. Ik kan zeggen dat ik nu veel steviger in mijn schoenen sta! 
Het wandelen in het prachtige berglandschap bleek voor mij een heel goed hulpmiddel in het kijken naar grote en kleine hobbels in het dagelijkse leven. Met behulp van Marjolein heb ik een aantal ‘lastige’ thema’s in mijn bestaan op een positieve manier kunnen uitwerken. Marjolein gaf me daarbij hele bruikbare inzichten mee.
Het was voor mij een weldaad dat ik die aandacht eens helemaal voor mezelf kreeg. Marjolein wist een sfeer van rust en aandacht te bevorderen, zodat het heel veilig was om bij persoonlijke vragen stil te staan. Ik denk met veel plezier terug aan een heerlijke week.  Daarnaast heb ik er een heerlijk ontspannen vakantiegevoel aan over gehouden. Veel dank aan Marjolein!  


Petra

 _________________________  ME  _________________________

bottom of page